Blog

Adverta TOP 5 – junij 2021

2. 07. 2021 | Top 5

TOP 5   |   2.7.2021

TOP 1


Knauf Insulations – virtualni sejem

Naročnik: IR Image
Format: lebdeči
CTR: 6,54 %


TOP 2


Telemach, Tindal

Naročnik: AM Komunikacije
Format: lebdeči
CTR: 5,56 %


TOP 3


Vojna svetov

Naročnik: Starcom
Format: lebdeči
CTR: 5,33 %


TOP 4


SPAR, Polno žareče poletje

Naročnik: Futura
Format: lebdeči
CTR: 4,13 %


TOP 5


GA, kuhinja

Naročnik: Aparati d.o.o.
Format: lebdeči
CTR: 3,81 %Začetek poletja je prinesel zanimiv oglas podjetja Knauf (delo agencije IR Image), ki po spletu predstavlja virtualni sejem. Ker smo v času, ko zapiranja družbe zaradi epidemije covid-19 še vedno visi v zraku, je to zanimiv pristop, ki je podjetju Knauf prinesel najvišji CTR tega meseca.

Telemach je predstavil glasbeno storitev Tindal (agencija AM Komunikacije), ki se zdi, da je prava ponudba pred prihajajočim vročim poletjem. Če že ni koncertov, si lahko zabavo organizirate kar z glasbo iz žepa. In še … Za Tindal so uporabili poseben Advertin format, ki z izmenjujočimi sličicami zelo dobro ilustrira mavrico ponudbe.

Reklama za drugo generacijo kultne znanstveno-fantastične serije Vojna svetov je pristala na tretjem mestu (delo agencije Starcom) in več kot očitno vzbudila zanimanje uporabnikov interneta. Zanimiva je predvsem kombinacija statičnih slik in videa (napovednik), kar bi lahko bil model tudi za druge TV kanale z edinstveno lastno produkcijo.

Znane osebnosti vedno pritegnejo pozornost, zato se je tudi oglas podjetja Spar (delo agencije Futura) po CTR uvrstil med najboljše oglase junija 2021. Uporabili so preverjen model (kombinacija prepoznavne slike in videa), ki očitno vedno znova pritegne klike uporabnikov.

Da je kombinacija videa in slike dobra odločitev dokazujejo tudi oglasi za GA, ki zaključujejo lestvico najboljših meseca junija 2021.


Adverta je slovenska oglaševalska mreža, ki gostuje na spletnih straneh pomembnih slovenskih medijev za katere velja, da objavljajo veliko lastne vsebine in s tem dvigujejo kvaliteto slovenskega interneta (kdo pa bo, če ne mi sami). Pridobljeni podatki veljajo za akcije, ki so se zaključile v mesecu na katerega se lestvica Advertinih TOP 5 nanaša.
Več informacij dobite na: Adverta.si in na info@adverta.si

ZVŠ