Blog

Adverta TOP 5 – maj 2021

2. 06. 2021 | Top 5

TOP 1


SAOP, Minimax

Naročnik: SAOP d.o.o.
Format: lebdeči oglas
CTR: 6,69 %


TOP 2


ŠTAJERSKI AVTO DOM – Renault, Megane

Naročnik: ŠTAJERSKI AVTO DOM d.o.o.
Format: lebdeči oglas
CTR: 6,19 %


TOP 3


Citroen C5 SUV

Naročnik: Pristop media
Format: lebdeči oglas
CTR: 4,45 %


TOP 4


Hervis, letak

Naročnik: Pristop media
Format: lebdeči oglas
CTR: 4,39 %


TOP 5


MARLES, Top ponudba

Naročnik: Marles
Format: lebdeči oglas
CTR: 4,38 %Največje presenečenje majskih oglasov v mreži Adverta je ponudba računovodskih storitev Minimax, ki so s kreativnim in humornim izborom likov dosegli najvišji CTR meseca. Pri Minimax so še enkrat več dokazali, da humor premaguje vse ovire.

Drugo in tretje meso zasedata v Sloveniji tradicionalno uspešna avtomobilista, zanju pa je značilno, da svoja modela ne predstavljata z brezhibnimi studijskimi fotografijami, pač pa sta avta postavila v realno okolje. Očitno je to domačim uporabnikom všeč.

Agencija Prisop media si je s Hervisom na četrtem mestu drznila uporabiti zanimivo kombinacijo, ki jo je mogoče uporabiti samo na internetu. Poleg klasične animacije so uporabili še video, vse skupaj pa sestavili v reklamo za Hervisov tiskani letak. Da, tisti letak, ki ste ga zagotovo dobili v poštni nabiralnik. So s tem odprli novo poglavje interaktivnih letakov?! Vsekakor zanimiv pristop: kako uporabnikom približati ponudbo naročnika.

Oglas podjetja Marles velja posebej izpostaviti, ker gre za lep primer, kako statične slike z uporabo internetnih tehnologij sestaviti v animacijo (rotirajoča kocka) in pritegniti pozornost uporabnikov. Raznolike fotografije in privlačna vsebina so zagotovo magnet za uporabnike interneta.


Adverta je slovenska oglaševalska mreža, ki gostuje na spletnih straneh pomembnih slovenskih medijev za katere velja, da objavljajo veliko lastne vsebine in s tem dvigujejo kvaliteto slovenskega interneta (kdo pa bo, če ne mi sami). Pridobljeni podatki veljajo za akcije, ki so se zaključile v mesecu na katerega se lestvica Advertinih TOP 5 nanaša.
Več informacij dobite na: Adverta.si in na info@adverta.si

ZVŠ