Blog

LVMH zamrznil Rihannino Fenty

7. 02. 2021 | Zanimivosti

Francoski koncern LVMH (so lastniki znamk Louis Vuitton, Hennessy, Tiffany in drugih) so zamrznili prodajo blagovne znamke Fenty, ki jo je ustvarila pevka Rihanne. Kaj to pomeni?

Kot poroča WWD, so s 1. januarjem 2021pri LVMH ustavili prodajo izdelkov pod blagovno znamko Fenty potem, ko je znamka novembra 2020 zabeležila izdaten padec. Iz LVMH so sporočili, da so se za ta korak skupaj odločili in, da bodo počakali na boljše pogoje.

Znamka Fenty ima sedež v Parizu, zaposleni pa bodo trenutno razporejeni na druga dela. LVMH je namreč znamko izdatno promovirala na Instagramu in tudi po spletu, ki je bil glavni prodajni kanal. Kaj so glavni razlogi za padec prodaje, ni znano, je pa to eden redkih primerov ustavitve spletne prodaje v času pandemije. Večina namreč beleži enormna povečanja, zato je odločitev LVMH toliko bolj nenavadna.

Blagovna znamka Fenty je bila prvič predstavljena leta 2019, pevka Rihanna pa je vzporedno s Fenty predstavila tudi znamko spodnjega perila Savage x Fenty in kozmetično linijo Fenty Beauty. Obe še naprej ostajata kot del ponudbe LVMH.

ZVŠ