Blog

Začelo se je: iz digitalnega v realno

6. 02. 2017 | Zanimivosti

Nordic Light hotel iz Stockholma na Švedskem se je ojunačil in prvi na svetu monetiziral in materializiral Facebook. Nočitev v hotelu sicer stane 250 evrov, hotel pa vam bo priznal popust, če o svojem bivanju pri njih poročate po mreži. Tisti, ki imate 500 prijateljev in več, boste dobili 5 % popusta, tisti, ki pa jih imate več kot 2000, pa 100 %.

Da, prav ste prebrali! Če imate več kot 2000 prijateljev, vam hotel nudi 7 brezplačnih nočitev na leto.

Seveda morate izpolnjevati določene pogoje.

Hotel vnaprej oceni vaš profil, poleg tega morate vse, kar se vam dogaja v hotelu, deliti s prijatelji, začeti pa morate s prijavo, pripravami na odhod, potovanjem, prihodom … In še en pogoj je pomemben: strani produktov, podjetij in blagovnih znamk ne pridejo v poštev. Za brezplačne nočitve se lahko potegujejo le osebni profili.

Verjetno ni treba posebej poudarjati, da je zanimanje za počitnikovanje na Švedskem močno naraslo, tako da boste za to leto težko našli prost termin. Hotel je namreč za Facebook navdušence{-15712}namenil zgolj eno sobo (ugodnost ne moreta koristiti dva FB navdušenca hkrati). Tisti z manj prijatelji dobijo običajno sobo, popust pa je tak, kot ga hotel ponuja turističnim agencijam.

Več o ponudbi najdete po spletni strani: http://www.nordiclighthotel.com/social-network

ZVŠ